Fastighet & Trädgård

Vi erbjuder möjlighet till arbete med handledare i fastighet och trädgården måndag-torsdag mellan kl. 09.00 – 15.00 och fredag mellan kl. 09.00 –12.00.

På Röingegården finns flera fastigheter. Klienterna erbjuds att tillsammans med handledare vara delaktiga i renovering och uppfräschning av lokaler, invändigt och utvändigt.

I vår stora trädgård finns många olika arbetsuppgifter. Vi utgår från klientens önskemål, behov och resurser när vi planerar in trädgårsarbete som en daglig sysselsättning. Vi erbjuder allt ifrån gräsklippning med liten gräsklippare och åkgräsklippare, lövräfsning, ogräsrensning, frösådd, odling i växthus/köksträdgård och bevattning sommartid. Vintertid erbjuder vi vinteranpassade uppgifter såsom omplantering av krukväxter, binda höstkransar, vi gör vackra buketter till olika enheter.

Trädgården använder vi som ett verktyg i återhämtningsprocessen för klienten. Arbetet i trädgården innebär att klienter med hjälp av handledare får möjlighet att på ett kravlöst sätt vistas, arbeta och samtala i trädgårdsmiljö. Syftet är att få klienten att stanna upp, minska sin stress och ångestnivå och uppleva en tillfredsställelse i att vistas i naturmiljö i kombination med exempelvis gräva, så, plantera, vattna, skörda och klippa gräs tillsammans med handledare.